Professionals
Contact

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

- Vanaf 18 januari 2017 start in de bibliotheek van de gemeente Beesel een inloopspreekuur administratieve ondersteuning, van 10 uur tot 11 uur. U kunt hier terecht met vragen op het gebied van uw administratie.

Een deskundige vrijwilliger helpt u met het lezen van ingewikkelde brieven/formulieren van instanties. Zij kan u wellicht ook helpen met het invullen van de formulieren.

 

Vaak zijn er nieuwe regels en wijzigingen die per gemeente of organisatie verschillen. Dit kan het moeilijk maken om het overzicht te behouden. Als er dan in uw directe omgeving niemand is die u kan helpen, is het tijd voor een steuntje in de rug.

 

Door allerlei oorzaken heeft iemand soms weinig tot geen overzicht over persoonlijke administratie en financiën. Ook kunnen brieven van diverse instanties lastig zijn om te lezen of te begrijpen. Dat kan bijvoorbeeld komen door ouderdom, het niet goed beheersen van de Nederlandse taal, verlies van werk of het verlies van een naaste. Maar ook door een ziekte of beperking kan het (tijdelijk) moeilijk zijn de administratie op orde te houden.

 

De ondersteuning is in eerste instantie eenmalig, maar wanneer er meer vragen en/ of onduidelijkheden zijn dan kunt u gerust terug komen. Samen zal er dan gekeken worden of vrijwillige thuisadministratie een mogelijkheid is om u extra te ondersteunen zodat u uiteindelijk weer zelfstandig uw administratie kunt beheren.

 

Waar en wanneer

In de bibliotheek van de gemeente Beesel zal elke twee weken (oneven weken) op de woensdagochtend tussen 10.00 uur en 11.00 uur een deskundige vrijwilliger aanwezig zijn om u te ondersteunen bij uw post en administratie. Per gesprek heeft de vrijwilliger maximaal 15 minuten de tijd. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden.

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult